Mega Moolah

Mega Moolah behoort tot de meest populaire fruitautomaten aller tijden. Elke dag weer proberen duizenden spelers de progressieve jackpot te winnen. Niet zo verwonderlijk, want de grootste winst in de geschiedenis van de Mega Moolah fruitmachine was een jackpot van maar liefst €18,9 miljoen! Wat kun je doen om de kans dat jij de jackpot wint te vergroten?

Mega Moolah jackpot winnen?

Om te beginnen moeten we even één ding duidelijk maken: fruitmachines zijn kansspelen. Ze maken gebruik van zogeheten Random Number Generators, wat betekent dat alles willekeurig is. Het is absoluut onmogelijk om de uitkomst van een draai te voorspellen. Dat gezegd is het wel mogelijk om je kans op het winnen van de Mega Moolah jackpot te maximaliseren. Hoe? Door hoger in te zetten. 

De Mega Moolah jackpot kan in principe op elke draai vallen. Maar de kans dat dat gebeurt neemt toe naarmate je hoger inzet. Dat betekent niet dat je over je budget heen moet gaan. Integendeel! Voor elke fruitmachine geldt dat je niet meer moet inzetten dan je je kunt veroorloven, en Mega Moolah is daar geen uitzondering op. Het gaat erom dat je slim speelt!

Stel, je hebt jezelf een speelbudget van €50 per week gegeven. Dat kun je op veel verschillende manieren inzetten. Maar omdat de kans op de jackpot in Mega Moolah toeneemt naarmate de inzet hoger wordt, is het in dit geval slimmer om minder vaak in te zetten met hogere bedragen dan vaak met lagere bedragen. In theorie zou 10 X €5 inzetten beter zijn dan 100 X €0,50, in elk geval als je voor de jackpot gaat. 

Het blijft natuurlijk maar een theorie. Bovendien is het niet gezegd dat je met een lage inzet nooit de jackpot zult winnen. Ene Jon Heywood schijnt in 2016 een Mega Moolah jackpot van maar liefst £13.2 miljoen te hebben gewonnen – met een inzet van slechts 25 pence.